Adrijana Bručić poznata je blogerica, osobito u svijetu recepata bez glutena. Njezin blog Bezglutenska radost  ispunjen je raznovrsnim receptima za slatke delicije, ali i pozitivnom energijom koju Adrijana širi svugdje oko sebe. Njezina bolest, problemi s glutenom i prelazak na drugačiji način prehrane samo su ju ojačali i potaknuli da svoja novostečena znanja i savjete nesebično dijeli s ostalima.

Ljubav prema hrani bila je jača od prvotnog očajavanja zbog nove dijete, a strpljivost i ustrajnost su joj se višestruko isplatile jer ne samo da Adrijana sada ima iza sebe Bezglutensku radost, blog prepun recepata za jela za koje nikada ne biste rekli da mogu biti bez glutena, nego i preko četrdeset odrađenih gastro radionica na tu specifičnu temu.

Nakon brojnih neuspjelih pokušaja koji su znali završiti u suzama i bacanjem njezinih prvih bezglutenskih eksperimenata u smeće, Adrijana je polako postajala sve zadovoljnija rezultatima pa je u jednom trenutku odlučila podijeliti svoja saznanja s drugima. Isprva je objavljivala svoje recepte po grupama za oboljele, a potom sam odlučila objediniti ih na jednome mjestu. Time je htjela pomoći svima kojima to treba jer je znala kako je njoj bilo teško kada je tek počinjala s bezglutenskom prehranom.

U suradnji sa svojom šeficom Kristinom, iz dućana GlutenBio, Adrijana mjesečno održava nekoliko radionica kuhanja bez glutena, a posebno su tražene one koje se bave dizanim tijestom jer se oboljelima često čini da se s promjenom prehrane moraju odreći hrane kao što je kruh, tjestenina, razna peciva ili pak kolači, što nije točno.

Više informacija o bezglutenskoj prehrani, te razne divne recepte, možete pronaći na web stranici https://bezglutenskaradost.com/.